Besparen op buitenlandse valuta: hoe?

Besparen op valutatransacties

Hoe kunt u zoveel mogelijk besparen op valutatransacties? Met andere woorden: hoe wisselt u zo voordelig mogelijk uw geld? Wij geven u graag een aantal tips!

Geld wisselen voordat u op vakantie gaat

Pinnen in het buitenland (met name buiten de eurozone) kan geld kosten, zeker wanneer er een laag opnamelimiet per dag blijkt te zijn. Ook geld opnemen met je creditcard pakt vaak duur uit, en wordt alleen aangeraden als u echt niet anders kunt. Natuurlijk begrijpen we dat u niet graag met een groot geldbedrag over straat gaat, maar het is wel verstandig om een deel van het bedrag toch van tevoren al te regelen. Mocht u uw vakantieland met een niet-werkende pinpas komen te zitten, of mocht u om welke reden dan ook niet kunnen pinnen, dan kunt u een paar dagen overbruggen met het geld dat u heeft meegebracht. Bovendien heeft u thuis in Nederland alle rust en gemak om prijzen te vergelijken en zo te kiezen voor de meest aantrekkelijke financiële oplossing als het om geld wisselen gaat. Op vakantie moet u misschien snel handelen (of heeft u minder keuze), waardoor u misschien een minder verstandige beslissing maakt.

Prijzen vergelijken: waar houdt u rekening mee?

Net als in winkels, kunt u bij het ene geldwisselkantoor veel voordeliger uit zijn dan bij het andere. Verschillende factoren kunnen hier de oorzaak van zijn. Rekent een kantoor bijvoorbeeld commissie, of is de koers minder gunstig dan bij een ander kantoor? Het is goed om van tevoren een aantal vergelijkingen te maken, zodat u zeker weet dat u het meeste terugkrijgt voor uw investering. Daarbij is onderstaande informatie handig om te weten:

Naast de aan- en verkoopkoers van een bepaalde valuta is er ook de girale koers. Deze wordt bepaald door de vraag en aanbod van de specifieke valuta, en de aan- en verkoopkoersen zijn hier afgeleiden van. De girale koers ontvangt u nergens. Niet bij een geldwisselkantoor, niet bij de bank en ook niet bij overboekingen of bankopnames. Iedere instantie hanteert een bepaalde marge, om uiteindelijk geld te kunnen verdienen. Let bij het vergelijken van prijzen dus niet alleen op commissies en andere kosten, maar kijk ook heel goed naar de koersen. Liggen deze dicht bij de girale koers? Dan kan dit gunstig voor u zijn.

Waarom Pott Change?

Als u ervoor kiest om geld te wisselen bij Pott Change, kunt u rekenen op de volgende voordelen:

  • Geen kosten of commissie bij aankoop/verkoop van valuta
  • Grotere bedragen wisselen in onze veilige ruimte met privacy
  • Altijd scherpe koersen waardoor u veel geld bespaart
  • De meeste valuta’s ruim op voorraad
  • Valuta’s reserveren en koers vastleggen en later (tot 2 dagen) ophalen
  • Zeven dagen per week geopend tot 20:15 uur

Doe gerust een aantal vergelijken, dat hebben onze klanten ook gedaan voordat zij bij ons terechtkwamen!