Cash geld meenemen naar het buitenland

Contant geld

De één vindt het absoluut niet prettig, de ander zweert erbij: cash geld meenemen naar het buitenland, bijvoorbeeld voor op vakantie. Pinnen op vakantie of uw creditcard gebruiken kan erg duur uitvallen. Daarom geven veel mensen de voorkeur aan het meenemen van een klein bedrag voor de eerste uitgaven tot het volledige bedrag dat uitgegeven gaat worden op vakantie. Voor een korte vakantie is er uiteraard minder geld nodig dan wanneer u voor lange tijd weggaat of wanneer u een belangrijke aankoop gepland heeft in het buitenland. Maar hoeveel cash geld mag er eigenlijk mee op reis, en hoe kunt u dat het beste bij u houden? In dit artikel geven we u graag een aantal tips.

Hoeveel geld mag er eigenlijk mee?

Natuurlijk mag u zelf weten hoeveel geld u meeneemt. Maar als u 10.000 euro of meer bij u heeft, of hetzelfde bedrag in dollars of een andere valuta, dan moet u in de meeste gevallen aangifte doen bij de douane. U hoeft dan niet per se belasting te betalen over dit bedrag, maar de douane moet wel weten dat u het geld meeneemt. De aangifte moet gedaan worden door de persoon die het geld meeneemt. Let op: reischeques en waardepapieren tellen ook mee!

Tips voor veilig vervoeren en bewaren van uw cash op vakantie

Bent u op reis en heeft u een aanzienlijke hoeveelheid contant geld bij u? Dan spreekt het voor zich dat u dit zo veilig mogelijk wilt bewaren. Dat doet u onder andere op de volgende manier:

  • Bewaar het geld (indien onderweg) niet allemaal op één plaats, maar verdeel het bedrag over verschillende tassen, portemonnees of zakken.
  • Huur een kluisje in uw hotel(kamer), om uw waardevolle spullen en uw geld veilig in te bewaren als u zelf op pad bent.
  • Draag kleding (bijvoorbeeld broeken/jassen) die voorzien zijn van een rits, zodat u uw geld veiliger bij u draagt als u bijvoorbeeld met het openbaar vervoer reist.

Voor uw reis geld wisselen bij Pott Change

Pinnen buiten de EU kan prijzig uitvallen, bovendien betaalt u ook extra als u iets met uw creditcard bekostigt. Een cash bedrag meenemen is dus op zich niet verkeerd. Probeer vóór uw reis goed in te schatten hoeveel geld u nodig heeft voor noodgevallen of om een bepaalde periode door te komen, zodat u niet onnodig veel geld meeneemt.

Als u eenmaal weet wat nodig heeft, kunt u eenvoudig geld wisselen bij Pott Change. Kom langs bij ons wisselkantoor in Amsterdam of bel ons eerst voor meer informatie.

Waarom levert Pott Change u het meeste voordeel op?

  • We berekenen geen commissie of kosten voor het verlenen van onze diensten
  • Grotere bedragen wisselen in een veilige ruimte met privacy
  • Altijd scherpe koersen
  • Zeven dagen per week geopend tot 20:15 uur
  • De meeste valuta’s ruim op voorraad

Heeft u vragen over geld wisselen? Neem dan gerust even contact met ons op!