Traveller’s cheques zijn de laatste jaren steeds meer uit de gratie geraakt. Door de opkomst van PIN- en betaalautomaten, en bijvoorbeeld creditcards, worden traveller’s cheques bijna niet meer gebruikt. Met name in Nederland zijn de travelers cheques moeilijk in te wisselen. Bij Pott Change kunt u alleen nog American Express traveller’s cheques verzilveren. Helaas zijn de kosten voor het accepteren gestegen tot 7 procent, omdat American Express en de banken die de cheques afhandelen hoge kosten berekenen voor de handmatige verwerking. De handtekeningen worden nog steeds handmatig gecontroleerd, en dit maakt de verwerking veel duurder. Wij kunnen daar helaas niets aan doen. De koersen van de cheques zijn hetzelfde als onze wisselkoersen voor valuta´s.

travellers cheques

Hoe werkt het?

Indien u traveller’s cheques wilt verzilveren (alléén American Express wordt geaccepteerd), dan dient u ook een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. De cheques zijn bij aankoop als het goed is één keer getekend door u, en dienen bij ons aan de balie op gelijkende wijze wederom getekend te worden. Wij bellen dan voor een autorisatiecode en kunnen het bedrag op de cheques uitbetalen na aftrek van de 7 procent commissie. Wij hebben géén aankoopnota nodig, alleen de cheques en een geldig legitimatiebewijs. U kunt ook de cheques (getekend en voorzien van een kopie legitimatiebewijs) naar ons opsturen via aangetekende post. Dan storten wij de tegenwaarde op uw rekening en hoeft u er niet speciaal voor naar Amsterdam te komen. Heeft u hier vragen over, of wilt u meer info over de cheques? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of via 020-6263658. Wij helpen u graag!

Travelers Cheques aandachtspunten in het kort:

  • Alleen American Express cheques die door de ‘houder’ zelf getekend dienen te worden;
  • Kosten voor acceptatie van 7 procent;
  • Wel legitimatie meenemen, maar aankoopnota is wij niet nodig;
  • Andere soorten traveller’s cheques zijn vaak wel in het buitenland nog te verzilveren;
  • Traveller’s cheques kunnen op afspraak ook getekend en met kopie geldig legitimatiebewijs aangetekend naar Pott Change opgestuurd worden. Betaling volgt dan via uw bank.