Nieuws:

Binnenkort lanceren wij onze nieuwe website waarmee u nog sneller informatie kunt vinden voor uw wisseltransactie. Houdt onze website in de gaten!

 

Legitimatieplicht voor wisselen valuta’s boven de € 2.000,- vanaf 1 april 2020

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft alle wisselkantoren en banken in Nederland de volgende verplichting opgelegd voor het wisselen van valuta’s:

  • Legitimatieplicht bij wisseltransacties met een waarde van 2.000 euro of hoger
  • Bij betalingen met PIN vanaf 1.000 euro controleren wij of de bankpas op uw naam staat. Zorgt u er s.v.p. voor dat het te betalen bedrag op úw rekening staat, want betaling met de pas van uw partner, huisgenoot, “een vriend” of anders is helaas niet mogelijk. Gelukkig wordt tegenwoordig via de meeste banken een bedrag direct zichtbaar op uw rekening wanneer het over gemaakt wordt. U kunt dat dus vaak snel (of van tevoren) regelen.

Als geldig legitimatiebewijs accepteren wij alle Paspoorten, Europese identiteitskaarten, Nederlandse Rijbewijzen en Nederlandse Vreemdelingen documenten. Let u bij al deze documenten op de geldigheidsdatum!!

Neemt u voor de zekerheid altijd uw ID mee, ook bij lagere bedragen kan er om gevraagd worden. Maar vanaf 2.000 euro is het bij alle wisselkantoren en banken verplicht!

Indien u vragen heeft over het wisselen van geld of over de legitimatie verplichtingen, neemt u gerust contact met ons op via 020-6263658 of stuurt u ons een email: info@pottchange.com

Overige bijzonderheden bij het wisselen van grotere bedragen 
  • Bij het wisselen van een groter bedrag aan valuta is het handig om bewijs van de herkomst van het geld mee te nemen. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan een opnamebewijs van een bank in het buitenland. Loonstroken of facturen indien u gewerkt heeft in het buitenland. Ook facturen van verkochte goederen, schenking stukken, notaris stukken bij verkoop van onroerend goed etc. kunnen gevraagd worden. Mocht u geen/niet alle stukken meer hebben, neemt u dan even contact met ons op om te kijken wat u wel kunt aanleveren.
  • Wanneer u een groter bedrag aan valuta wilt kopen dan graag betalen met PIN*. Indien u de euro’s al opgenomen heeft of op andere wijze ontvangen heeft, neemt u dan het opnamebewijs mee of print dat uit via een screenshot van internet bankieren van uw bankrekening. 
  • Mocht u op vakantie gaan, kopieën van de boeking of tickets zijn dan vaak handig, afhankelijk van het bedrag dat u aankoopt. Voor vragen hierover, belt of mailt u ons op 020-6263658 of email naar info@pottchange.com.

*Voor een betaling met PIN (meestal vanaf 2.500 euro) dient u vaak bij uw bank de dag limiet voor “betalen” te verhogen. Let op dat u voor “betalen” kiest en niet voor “opname bij PIN automaat”, u dient dan het bedrag contant “uit de muur” te halen in plaats van te betalen bij onze automaat, en dat wilt u niet. Bij uw bank kunt u de verhoging van de limiet vaak online regelen of via internet bankieren. Mocht u hier vragen over hebben, belt of mailt u ons gerust.

Wellicht is Amsterdam te ver voor u om alleen uw bestelling af te halen. Maar denkt u dan eens aan een dagje uit in Amsterdam om bijvoorbeeld te shoppen, musea te bezoeken en combineer uw valuta aankoop op deze wijze. Ook kunt u misschien wel een beroep doen op familie, vrienden, collega’s etc. die wellicht op korte termijn naar Amsterdam gaan of in de buurt wonen. U kunt altijd een bestelling plaatsen en later op (laten) halen! Onze koersafspraak is echter maar voor 2 dagen geldig, daarna betaalt u de baliekoers van dat moment. Maar dat kan ook voordeliger uitpakken voor u!