Travellers cheques zijn letterlijk cheques voor reizigers. Door de vele gebruiksvriendelijke pinautomaten en nieuwe methoden om in het buitenland over je geld te beschikken, wordt deze travellers cheque inmiddels wat minder gebruikt. Het blijft echter een prettige, veilige manier voor toeristen om geld mee te nemen. Ook bij Pott Change kunt u de travellers cheques inwisselen. Bovendien rekent Pott Change als enige geldwisselkantoor in Nederland geen kosten voor het accepteren van travellers cheques in vreemde valuta.

Hoe werkt een travellers cheque?

De cheques zelf zien eruit als bankbiljetten, die voorgedrukt zijn in een bepaalde waarde (en uiteraard in meerdere valuta te verkrijgen). Op het moment dat u ze krijgt is het het beste om ze direct bovenin te tekenen, dit helpt om ze tegen diefstal te verzekeren. Wanneer u dan een cheque verzilvert, zet u de datum en nogmaals u handtekening (ditmaal onderaan) op de cheque. Slim is om alle bonnen te bewaren van zowel de aankoop van uw artikel/dienst als van de aankoop van de cheques zelf, zodat u de aanschaf en het gebruik van uw travellers cheques kunt aantonen wanneer dat nodig is. Wanneer er sprake is van wisselgeld, hoort u dat in de lokale valuta terug te krijgen.

Voordelen van travellers cheques

Aan de travellers cheques, die vaak ook te boek staan als traveler cheques of traveller cheques, kleven een aantal voordelen. Zo zijn ze bijvoorbeeld verzekerd tegen verlies en diefstal. Dit heeft te maken met de handtekening die u erop zet, en het bewijs dat u krijgt wanneer u de travellers cheques aanschaft. Daarnaast heeft een travellers cheque geen verloopdatum. Gaat u op vakantie en houdt u cheques over, dan is dat dus totaal geen probleem. Deze kunt u later gewoon gebruiken. Zoals eerder gezegd is het slim om alle bonnen die u in het verloop van het proces krijgt, te bewaren. Wilt u weten waar u de travellers cheques bij Pott Change inlevert? Kijk op onze contact pagina voor openingstijden en de route.