U KUNT ALLEEN NOG UW BESTELLING ZELF OPHALEN OF LATEN AFHALEN DOOR BIJV. FAMILIE/VRIEND/COLLEGA OP ONS KANTOOR. BELT U GERUST VOOR DE MOGELIJKHEDEN. UITERAARD KUNT U WEL VALUTA’S BIJ ONS BESTELLEN OF RESERVEREN. U KUNT DAN OP DE DOOR UW OPGEGEVEN DATUM DE BESTELLING OPHALEN. DE KOERSAFSPRAAK I 2 DAGEN GELDIG, DAARNA HANTEREN WIJ DE BALIEKOERS VAN DE DAG WAAROP U WISSELT.

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft alle wisselkantoren en banken in Nederland de volgende verplichting opgelegd voor het wisselen van valuta’s:

 • Legitimatieplicht bij wisseltransacties met een waarde van 2.000 euro of hoger
 • Controle op de Sanctiewet en PEP-lijsten (wordt bij ons automatisch uitgevoerd via uw ID bewijs, u merkt daar verder niets van).
 • Bij betalingen met PIN vanaf 1.000 euro of hoger controleren wij of de bankpas op uw naam staat. Zorg u er svp voor dat het te betalen bedrag op uw rekening staat, want betaling met de pas van uw partner, huisgenoot, “een vriend” of anders is helaas niet mogelijk. Gelukkig wordt tegenwoordig via de meeste banken een bedrag direct zichtbaar op uw rekening wanneer het over gemaakt wordt. U kunt dat dus vaak snel regelen.

Om de volledige regelgeving te lezen kunt u terecht op de volgende pagina: Regelgeving vanaf 1 April 2020

Voor het plaatsen van een bestelling kunt u onderstaand bestelformulier invullen. USD en GBP bestellingen kleiner dan 2.500 euro hoeft u niet vooraf aan te melden. U kunt daarvoor altijd bij ons terecht! Heeft u specifieke vragen of wensen, vult u dan ook het formulier in.

Bestelformulier

U kunt via de calculator hiernaast berekenen hoeveel u van een valuta krijgt bij een bepaald euro bedrag. De bestelling die u wilt plaatsen gaat niet via de valuta converter, maar deze dient u in het bestelformulier handmatig in te geven.

 • Stap 1. U geeft aan welke valuta u wilt bestellen en of u alleen grotere biljetten wilt of een mix/deel kleiner. LET OP: USD en GBP bestellingen lager dan 1.500 euro hoeft u niet te reserveren! Daarvoor hebben wij voldoende in voorraad!
 • Kan ik altijd USD of GBP kopen voor een bedrag van 1.500 euro zonder bestelling vooraf?

 • Jazeker, dat kan. Wij hebben alle biljetten (groot en klein) in voorraad. Ook grotere bedragen kunnen we direct uit voorraad leveren maar opgave vooraf is dan wel raadzaam!
 • Hoe kan ik betalen?

 • Bij voorkeur met PIN maar contante betaling kan ook. Bij grotere bedragen (> 2.500 euro) is het raadzaam (indien mogelijk) een opnamebewijs van de bank mee te nemen. Voor vragen kunt u per mail of telefoon contact met ons opnemen.
 • Moet ik een ID meenemen?

 • Neemt u voor de zekerheid uw rijbewijs of ander legitimatiebewijs mee. Er kan altijd om gevraagd worden.
 • Kan ik de afhaaldatum aanpassen?

 • Mocht u toch niet in de gelegenheid zijn te komen op de afgesproken dag, neemt u dan via de mail of telefoon even contact op. Dan plannen we een andere dag.
 • Mag iemand anders mijn bestelling ophalen?

 • Jazeker, geeft u even aan wie de bestelling in uw opdracht af komt halen, dan komt alles goed!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U ontvangt van ons een email met info over de koers en beschikbaarheid. Wij bevestigen dan of de bestelling op die datum geleverd kan worden.

Bij het ophalen kunt u contant of met PIN betalen (PIN heeft de voorkeur). Ook betaling per bank vooraf is mogelijk maar neemt u daar even contact over op met ons via de mail of telefoon.

Bij betalingen met PIN boven de 2.500 euro dient vaak de daglimiet voor “betalen” verhoogd te worden via uw bank. Kijkt u bij uw eigen bank naar de mogelijkheden.

Mocht u nog vragen hebben over uw bestelling of de betaling? U kunt ons ook gewoon even bellen op 020-6263658. Wij helpen u graag verder!