Skip to content

Regels voor het wisselen van valuta’s

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft alle wisselkantoren en banken in Nederland de volgende verplichting opgelegd voor het wisselen van valuta’s. Daarnaast hebben wij extra maatregelen getroffen voor uw en onze veiligheid:

 • Legitimatieplicht bij wisseltransacties met een waarde van 2.000 euro of hoger. Ook bij lagere transacties hebben wij wettelijk het recht om een ID te vragen als wij dat nodig achten!
 • Bij betalingen met PIN vanaf 1.000 euro controleren wij altijd of de bankpas op uw naam staat. Zorgt u er s.v.p. voor dat het te betalen bedrag op uw eigen bankrekening staat, want betaling met de pas van uw partner, huisgenoot, “een vriend” of anders is helaas niet mogelijk. Gelukkig kunt u tegenwoordig direct een bedrag naar uw rekening (laten) overboeken en zo betalen via uw eigen bankpas.

Als geldig legitimatiebewijs accepteren wij alle Paspoorten, Europese identiteitskaarten, Nederlandse Rijbewijzen en Nederlandse Vreemdelingendocumenten. 

Neemt u voor de zekerheid altijd een legitimatie bewijs mee, ook bij lagere bedragen kan er om gevraagd worden. Maar vanaf 2.000 euro is het bij alle wisselkantoren en banken verplicht!

Indien u vragen heeft over het wisselen van geld of over de legitimatie verplichtingen, neemt u gerust contact met ons op via 020-6263658 of stuurt u ons een email: info@pottchange.com

Overige bijzonderheden bij het wisselen van grotere bedragen

 • Bij het inwisselen van een groter bedrag aan valuta kan om een bewijs van herkomst van het geld gevraagd worden. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan een opnamebewijs van de bank waar het geld is opgenomen. Of bijvoorbeeld aan loonstroken of facturen indien u gewerkt heeft in het buitenland. Ook facturen van verkochte goederen, schenkingsstukken of andere notarisstukken/aktes bij verkoop van onroerend goed etc. kunnen gevraagd worden. Mocht u geen/niet alle stukken meer hebben, neemt u dan even contact met ons op om te kijken wat u wel kunt aanleveren. Indien de herkomst bij een groter bedrag niet duidelijk is kunnen wij u niet helpen. Het is raadzaam om van tevoren de herkomst aan te tonen, dan komt u niet voor niets naar ons kantoor.
 • Wanneer u een groter bedrag aan valuta wilt kopen dan verlangen wij betaling met PIN*. Indien u de euro’s al opgenomen of op andere wijze ontvangen heeft, neemt u dan het opnamebewijs mee of print dat uit via een screenshot van internet bankieren van uw bankrekening. Voor meer info hierover kunt u ons bellen op 020-6263658.
 • Mocht u op vakantie gaan en een groter bedrag aan valuta willen kopen, graag kopieën van de boeking of tickets meenemen als de boeking al is gemaakt. Voor vragen hierover, belt of mailt u ons op 020-6263658 of email naar info@pottchange.com.

*Voor een betaling met PIN dient u vaak bij uw bank de dag limiet (meestal vanaf 2.500 euro) voor “betalen” te verhogen. Let op dat u voor “betalen” kiest en niet voor “opname bij PIN automaat”, u dient dan het bedrag contant “uit de muur” te halen in plaats van te betalen bij onze automaat en dat wilt u niet. Bij uw bank kunt u de verhoging van de limiet vaak online regelen of via internet bankieren. Soms is er een vertraging van 4 uur voor uw veiligheid, houdt u daar s.v.p. rekening mee. Mocht u hier vragen over hebben, belt of mailt u ons gerust of neemt u contact op met uw eigen bank.

Address details
Openingstijden
 • Maandag 8:30 - 20:00
 • Dinsdag 8:30 - 20:00
 • Woensdag 8:30 - 20:00
 • Donderdag 8:30 - 20:00
 • Vrijdag 8:30 - 20:00
 • Zaterdag 8:30 - 20:00
 • Zondag Closed