De Japanse yen is de nationale munteenheid van Japan, die in 1871 officieel ingevoerd werd. De munteenheid is naast de Amerikaanse dollar en euro de meest gebruikte valuta in de wereld. Voordat u op reis gaat, is het handig om alvast wat Japanse yen aan te schaffen. Op die manier kunt u alvast gewend raken aan de vreemde valuta en komt u de eerste dagen in het land zonder geldstress door. Japanse yen kopen kan bij ons eenvoudig, zonder kosten of commissie. Bij wisseltransacties boven de 2.500 euro kunnen we u bovendien vaak nog een betere koers aanbieden.

De Japanse yen

De Japanse munteenheid wordt aangeduid met het Latijnse symbool (¥) en de valutacode (JPY). In Japan wordt de munteenheid meestal met het kanjiteken aangeduid. Er zijn bankbiljetten van 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 Yen. De bankbiljetten van 2.000 yen worden minder vaak gebruikt.

Wisselkoers Japanse yen

De wisselkoers van de Japanse yen was jarenlang in balans. Echter, tegenwoordig schommelt de wisselkoers tussen 80 en 120 yen per dollar. Houd daarom bij het plannen van een reis naar Japan of het bestellen van grote bedragen de wisselkoersen goed in de gaten. Doordat de wisselkoers continu verandert zijn uw euro’s soms het ene moment meer waard dan het andere moment. De wisselkoers tussen de euro en yen wordt aangegeven met EUR/JPY. Dit laat zien hoe veel Japanse yen u krijgt voor één euro. Hoe hoger het bedrag, hoe meer uw euro waard is in Japan.

Geld in Japan wisselen

Euro’s voor Japanse yen wisselen is vooral in kleine steden niet altijd makkelijk. Plekken om geld te wisselen en pinautomaten zijn vrijwel alleen in grote steden te vinden. In tegenstelling tot een aantal andere landen in Azië kunt u in Japan ook niet met dollars of euro’s betalen. Daarnaast is geld wisselen bij wisselkantoren op vliegvelden ontzettend duur. Daarom raden wij altijd aan om alvorens een reis altijd wat lokale valuta te bemachtigen. Houd er hierbij rekening mee dat Japan qua kosten een stuk duurder is dan de meeste landen in Azië.

Vooraf Japanse yen kopen

Wilt u Japanse yen wisselen en berekenen hoeveel Japanse yen u ontvangt? Bekijk dan de pagina wisselkoersen of de valuta converter. Het berekende bedrag in de valuta converter is het bedrag dat u daadwerkelijk ontvangt. Wij berekenen hier geen commissie of kosten over. Japanse yen kopen is daarmee voordeliger dan elders zoals bijvoorbeeld het GWK/Travelex.

Wisselen in Amsterdam of bestellen

Ga goed voorbereid op reis en wissel euro’s voor Japanse yen om in ons geldwisselkantoor in Amsterdam. Betaling kan contant of met PIN. Grotere bedragen Japanse yen kopen kan gemakkelijk via ons bestelformulier.

Japanse yen wisselen naar euro’s

Uiteraard kunt u ook uw Japanse yen die u heeft overgehouden terug wisselen naar euro’s. Ook dan berekenen wij géén commisie of kosten en u kunt de tegenwaarde contant mee krijgen. Voor grotere bedragen (vanaf 2.500 euro aan yen) kunnen wij u doorgaans een betere koers aanbieden.