Let op!

Legitimatieplicht voor wisselen valuta’s boven de € 2000,- vanaf 1 april 2020

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft alle wisselkantoren en banken in Nederland de volgende verplichting opgelegd voor het wisselen van valuta’s:

  • Legitimatieplicht bij wisseltransacties met een waarde van 2.000 euro of hoger. Ook onder de 2.000 euro kan er om een ID gevraagd worden. Neemt u deze svp voor de zekerheid mee! 
  • Controle op de Sanctiewet en PEP-lijsten (wordt bij ons automatisch uitgevoerd via uw ID bewijs, u merkt daar verder niets van).
  • Bij betalingen met PIN vanaf 1.000 euro of hoger controleren wij of de bankpas op uw naam staat. Zorg u er svp voor dat het te betalen bedrag op uw rekening staat, want betaling met de pas van uw partner, huisgenoot, “een vriend” of anders is helaas niet mogelijk. Gelukkig wordt tegenwoordig via de meeste banken een bedrag direct zichtbaar op uw rekening wanneer het over gemaakt wordt. U kunt dat dus vaak snel regelen.

Als geldig legitimatiebewijs accepteren wij alle paspoorten, Europese identiteitskaarten, Nederlandse Rijbewijzen en Nederlandse Vreemdelingendocumenten. Let u bij al deze documenten op de geldigheidsdatum!!

Neemt u voor de zekerheid altijd uw ID mee, ook bij lagere bedragen kan er om gevraagd worden. Maar vanaf 2.000 euro is het bij alle wisselkantoren en banken verplicht!

Voor de volledige regelgeving kunt u terecht op de volgende pagina: Nieuwe regelgeving vanaf 1 april 2020

Grote bedragen bestellen bij Pottchange

Voor zowel particuliere als zakelijke klanten kan het verschil tussen onze wisselkoersen en de koersen bij concurrenten een aanzienlijk voordeel opleveren. Bij grotere bedragen kan het voordeel zelfs tot honderden euro’s oplopen. Via onze valutaconverter berekent u eenvoudig hoeveel u bij ons ontvangt of betaalt. Wanneer u de eindbedragen vergelijkt met die bij andere  wisselkantoren (GWK Travelex of Geldwisselkantoor.nl) zult u zien dat kiezen voor Pott Change voor u gunstig is. Mocht u ondanks onze scherpe koersen elders toch beter af zijn, vertel dat dan aan ons. Wellicht kunnen we toch nog iets voor u betekenen.

grote bedragen wisselen

Privacy cabine

Voor het wisselen van grotere bedragen hebben wij een speciale afgesloten ruimte waar u rustig uw geld kunt natellen en opbergen. Ook kunt u op onze geavanceerde geldtelmachine meekijken wat er gebeurt. De bedragen worden allemaal op de display aan u getoond. Dit is voor u en voor ons prettiger. Vraag gerust om het gebruik van onze aparte ruimte, de “privacy cabine”.

privacy cabine geld wisselen

Betalingen van uw valuta

Wanneer u valuta’s aankoopt, kunt u naast contante betaling ook met PIN betalen. Let u er wel op dat banken vaak een paslimiet van bijv. 1.500 euro of 2.500 euro per dag hanteren. Deze limiet staat los van opnames bij een bankautomaat. Indien nodig kunt u via uw eigen bank de paslimiet (tijdelijk) verhogen om het totaalbedrag in één keer te voldoen. Vraag bij uw eigen bank om de mogelijkheden.