Skip to content

Wisselen van grotere bedragen

Bij grotere bedragen wordt om een geldig legitimatiebewijs gevraagd. Vanaf 2.000 euro is dat wettelijk verplicht maar ook onder de 2.000 euro kunnen wij om een geldig legitimatiebewijs vragen. Ook wanneer u naar zogenaamde "Hoog Risico Landen" reist of het geld dat u wisselt komt daar vandaan, dan vragen wij om een geldig legitimatiebewijs. Neemt u deze s.v.p. altijd mee, dat voorkomt teleurstellingen.

Wij scoren maar liefst een 4.5 uit 505 beoordelingen

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft alle wisselkantoren en banken in Nederland de volgende verplichting opgelegd voor het wisselen van valuta’s:

 • Legitimatieplicht bij wisseltransacties met een waarde van 2.000 euro of hoger. Ook onder de 2.000 euro kan er om een ID gevraagd worden. Neemt u deze a.u.b. voor de zekerheid altijd mee!
 • Controle op de Sanctiewet en PEP-lijsten (wordt bij ons automatisch uitgevoerd via uw ID bewijs, u merkt daar verder niets van).

Extra regels van Pott en overige wetgeving:

 • Bij betalingen met PIN vanaf 1.000 euro of hoger controleren wij of de bankpas op uw naam staat. Zorg u er s.v.p. voor dat het te betalen bedrag op uw eigen rekening staat, want betaling met de pas van uw partner, huisgenoot, “een vriend” of anders is helaas niet mogelijk.
 • Bij grotere bedragen vragen wij vaak om bewijs van herkomst van de gelden. Denkt u daarbij aan opnamebewijs van de bank, screenshots van de opname via uw bankapp, loonstroken, schenkingsaktes of andere stukken waaruit blijkt waar de gelden van afkomstig zijn. Neemt u bij twijfel contact met ons op om samen te bekijken of u voldoende bewijs kunt aanleveren. Dat bespaart u mogelijk een overbodig bezoek aan ons kantoor.

Grote bedragen bestellen bij Pott Change

Voor zowel particuliere als zakelijke klanten kan het verschil tussen onze wisselkoersen en de koersen bij concurrenten een aanzienlijk voordeel opleveren. Bij grotere bedragen kan het voordeel zelfs tot honderden euro’s oplopen. Via onze valutaconverter berekent u eenvoudig hoeveel u bij ons ontvangt of betaalt. Wanneer u de eindbedragen vergelijkt met die bij andere wisselkantoren (GWK Travelex of het Geldwisselkantoor.nl) zult u zien dat kiezen voor Pott Change voor u gunstig uit valt. Mocht u ondanks onze scherpe koersen elders toch beter uit zijn, legt u dat dan gerust aan ons voor. Dan bekijken we het andere voorstel en kunnen u mogelijk toch nog een beter voorstel doen. Wellicht ten overvloede gemeld, betaling met PIN heeft de voorkeur en is soms zelfs verplicht!

Privacy cabine

Voor het wisselen van grotere bedragen hebben wij een speciale afgesloten ruimte waar u rustig uw geld kunt natellen en opbergen. Ook kunt u op onze geavanceerde geldtelmachine meekijken wat er gebeurt. De bedragen worden allemaal op de display aan u getoond. Dit is voor u en voor ons prettiger. Vraag gerust om het gebruik van onze aparte ruimte, de “privacy cabine”.

Betalingen van uw valuta

Wanneer u valuta’s aankoopt, kunt u voor kleinere bedragen contant betalen en bij grotere bedragen vragen wij om betaling met PIN. Let u er wel op dat banken vaak een paslimiet van bijv. 1.500 euro of 2.500 euro per dag voor betalingen hanteren. Dit is een andere limiet dan een opname bij een geldautomaat (ATM). Indien nodig kunt u via uw eigen bank de paslimiet voor betalen (tijdelijk) verhogen om het totaalbedrag in één keer te voldoen. Vraag bij uw eigen bank om de mogelijkheden.

Address details
Openingstijden
 • Maandag 8:30 - 20:00
 • Dinsdag 8:30 - 20:00
 • Woensdag 8:30 - 20:00
 • Donderdag 8:30 - 20:00
 • Vrijdag 8:30 - 20:00
 • Zaterdag 8:30 - 20:00
 • Zondag Closed