Skip to content

Actuele dollarkoers

De dollarkoers ten opzichte van de euro is bijna geen dag hetzelfde. Dit maakt het moeilijk om te zeggen wat de actuele dollarkoers is. Wel kunt u onze wisselkoersen bekijken die altijd up-to-date zijn.

De dollar

De Amerikaanse dollar is de munteenheid van de Verenigde Staten. Het is een groot land met veel status, waardoor dit een belangrijke wisselkoers is geworden. In de internationale handel is het belangrijk om te weten wat de dollarkoers is. Hierdoor kun je er rekening mee houden met bepaalde onderhandelingen.

Dollars reserveren

Wanneer het om grote bedragen gaat, is het zeker verstandig om de actuele dollarkoers in de gaten te houden. Het voordeel van Pott Change is dat u uw dollars bij ons kunt reserveren als u de dollarkoers gunstig genoeg vindt. U behoudt dan de wisselkoers die op dat moment geldt en u kunt tot 2 dagen daarna dollars ophalen voor de gereserveerde koers. Na die 2 dagen geld de gewone baliekoers weer.

Schommelingen van de dollarkoers

Het komt zelden voor dat de dollarkoers een aantal weken vast staat. Hoe kan het dat de dollarkoers altijd maar schommelt?

Verwachtingen, vraag en aanbod

De actuele dollarkoers wordt onder andere bepaald door vraag en aanbod op de internationale valutamarkt. Wanneer de vraag naar de euro ten opzichte van de dollar stijg, zal de dollarkoers stijgen.

Naast het vraag en aanbod, hangt de actuele dollarkoers tevens af van de verwachtingen rondom de ontwikkelingen in de Verenigde Staten. Uiteraard kan dit elke week verschillen en daarom fluctueert de dollarkoers zo vaak.

Overige factoren

Natuurlijk zijn bovenstaande redenen niet de enige. De dollarkoers is ook nog afhankelijk van invloeden van buitenaf, zoals de economie. Het gaat hier dan om de economische verhoudingen tussen Europese landen en de Verenigde Staten. Bovendien spelen politieke factoren een steeds grotere rol.

Address details
Openingstijden
  • Maandag 8:30 - 20:00
  • Dinsdag 8:30 - 20:00
  • Woensdag 8:30 - 20:00
  • Donderdag 8:30 - 20:00
  • Vrijdag 8:30 - 20:00
  • Zaterdag 8:30 - 20:00
  • Zondag Closed