Skip to content

Dollarkoers euro

Actuele informatie over de wisselkoers van de dollar en de euro zijn belangrijk als u geld wilt verkopen of inkopen. De dollarkoers is wereldwijd de belangrijkste koers, omdat goud- en olieprijzen in dollars worden uitgedrukt. Op dit moment fluctueert de koers sterk. Bereken daarom de actuele dollarkoers euro met onze Valuta Converter.

Wij scoren maar liefst een 4.5 uit 505 beoordelingen

Factoren voor waarde dollar euro

De waarde van de dollar ten opzichte van de euro is afhankelijk van veel factoren. Ten eerste is dit afhankelijk van de verhouding tussen de twee economieën, in dit geval de Euro Zone en de VS. Wat de status van deze economieën zijn, zijn een belangrijke tweede factor. Ook politieke factoren, zoals buitenlands beleid over handel, heeft invloed op de wisselkoers tussen de euro en dollar. De macro-economische cijfers zijn echter het belangrijkste voor de wisselkoers. Dit gaat om werkeloosheidscijfers, inflatie, het BNP en de handelsbalans tussen import en export. Dit beïnvloedt de hoogte van beide valuta.

Actuele dollarkoers

De dollarkoers tegenover de euro fluctueert sterk, voornamelijk door de financiële crisis en de schulden in de Euro Zone. Daarom is het interessant om de realtime koers bij te houden. Op deze manier bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunt u beslissen op welk moment u uw dollars wilt kopen of verkopen.

Dollars kopen of verkopen

Heeft u dollars in uw bezit die u wilt wisselen naar euro’s of wilt u juist dollars aanschaffen? Dan wilt u de waarde dollar in euro of juist de waarde euro in dollar weten. Bij Pott Change bent u op het juiste adres voor het kopen of verkopen van dollars. U kunt zelfs valuta reserveren en daarbij een bepaalde wisselkoers vastzetten. U kunt dan later voor die koers uw geld wisselen. U betaalt geen commissie of andere bijkomende kosten bij het wisselen. Dit kan vele euro’s of dollars schelen! Bij Pott Change hanteren wij altijd de scherpste koersen. Wij staan zeven dagen per week tot 20:30 uur voor u klaar.

Address details
Openingstijden
  • Maandag 8:30 - 20:00
  • Dinsdag 8:30 - 20:00
  • Woensdag 8:30 - 20:00
  • Donderdag 8:30 - 20:00
  • Vrijdag 8:30 - 20:00
  • Zaterdag 8:30 - 20:00
  • Zondag Closed