Skip to content

Dollarkoers verwachting

Er wordt veel gespeculeerd over de verwachtingen van de dollarkoers. Zal hij stijgen of dalen? Of zal de dollarkoers eindelijk eens een beetje constant blijven? De meningen zijn hier over verdeeld. De dollarkoers gaat in dit geval over de waarde van de dollar ten opzichte van de euro. Het geeft dus de verhouding tussen de Verenigde Staten en de landen van de eurozone weer.

Wij scoren maar liefst een 4.5 uit 505 beoordelingen

Wat bepaalt de dollarkoers?

De verwachtingen van de dollarkoers zullen toch ergens op moeten worden gebaseerd. De economie speelt hier de grootste rol in. De cijfers over de Amerikaanse en Europese economie zijn dan ook van grote invloed op de dollarkoers. Speciaal bij deze koers spelen de politieke factoren ook een rol. Dit komt door het verschil tussen het Amerikaanse en Europese beleid. Daarnaast zijn de samenwerkingen binnen de EU van invloed op de dollarkoers.

Verschillende verwachtingen

Nu het bekend is welke factoren de dollarkoers bepalen, kunnen er verwachtingen worden gewekt. Er zijn verschillende mensen die veel verstand hebben van de koersverloop van de dollarkoers. Echter zijn zij het zelden met elkaar eens. Het verschilt natuurlijk ook als een bankier of een politicus zijn verwachtingen over de dollarkoers uitspreekt.

Actuele dollarkoers

Bent u benieuwd naar de actuele dollarkoers? Neem dan gerust eens een kijkje bij onze wisselkoersen. Ook kunt u met behulp van onze valuta converter berekenen hoeveel dollars u ontvangt wanneer u euro’s inlevert. Hiermee kunt u dus exact zien hoeveel euro’s u nodig heeft om een bepaald aantal dollars te ontvangen.

Address details
Openingstijden
  • Maandag 8:30 - 20:00
  • Dinsdag 8:30 - 20:00
  • Woensdag 8:30 - 20:00
  • Donderdag 8:30 - 20:00
  • Vrijdag 8:30 - 20:00
  • Zaterdag 8:30 - 20:00
  • Zondag Closed