Nederlanders zijn een ontzettend reislustig volk, en daar mogen we best trots op zijn. Meer dan driekwart van de bevolking viert zijn vakanties graag in het buitenland. Ook reizen we veel heen en weer voor zakelijke trips en beurzen. Bij grote reizen buiten de Eurozone is het wel zo praktisch om op voorhand vreemde valuta te bestellen. Waarom dit precies is en hoe dit in zijn werk gaat, leggen wij u graag uit.

Praktisch en kostenbesparend

Zoals eerder al genoemd is het makkelijk en praktisch om op voorhand vreemde valuta te bestellen. Dat scheelt namelijk regelwerk ter plaatse én extra kosten. Bij de opname van geld in landen buiten de Eurozone rekent de bank namelijk commissie. Dit kan bij meerdere opnames al snel een flink aantal Euro’s schelen, geld wat u liever aan nuttiger zaken uit wilt geven. Zo kunt u met een gerust hart en zonder problemen aan de reis beginnen.

Geheel vrijblijvend vreemde valuta bestellen

Bij Pott Change kunt u diverse soorten vreemde valuta kopen. Indien u een groter bedrag of een speciale bestelling heeft dan kunt u via e-mail (info@pottchange.com) of telefonisch (020-6263658) uw vreemde valuta’s reserveren of ga naar de contactpagina om een koersafspraak maken. Wij leggen de bestelling dan voor u klaar met een koersafspraak, indien gewenst. Deze bestelling is voor u geheel vrijblijvend.

De voordelen van Pott Change

Met vreemde valuta bestellen bij Pott Change heeft u de zekerheid dat de gevraagde valuta klaar ligt en u heeft op uw verzoek een vaste prijsafspraak. Bovendien kunt u het geld op een door u gewenst tijdstip ophalen, zelfs in het weekend. Pott Change is namelijk 7 dagen per week tot 20.15 uur geopend. Woont u wat verder weg, combineer de wisseltransactie dan met een uitje naar het centrum van Amsterdam.

valuta bestellen

De betalingsopties bij vreemde valuta kopen

Bij het ophalen van uw bestelling kunt u contant betalen of met uw pinpas. Let op dat er vaak een daglimiet geldt voor betalingen met PIN. Helaas komt het nogal eens voor dat een transactie door de bank geweigerd wordt door de daglimiet, die als beveiliging door uw bank wordt gehanteerd. Meestal gaat het hierbij om 2500 euro. U kunt deze limiet (die los staat van uw saldo) tijdelijk verhogen via uw bank. Vraag naar de mogelijkheden bij uw eigen bank.

Service en voorwaarden

Wilt u vreemde valuta kopen? Dan vragen wij in sommige gevallen om een aanbetaling. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer wij de valuta speciaal voor u moeten bestellen. Doorgaans is dit niet nodig. Gangbare valuta’s als Amerikaanse dollars en Engelse ponden zijn altijd op voorraad. Vraagt u de kassiers naar de mogelijkheden en voorwaarden. Wilt u alvast de koersen weten? Gaat u dan naar de pagina wisselkoersen of naar de valutaconverter waarmee u exact kunt berekenen hoeveel u ontvangt of betaalt. Wij staan graag voor u klaar en wensen u alvast een prettige reis!