Skip to content

Geldzaken regelen voordat u op vakantie gaat

Gaat u binnenkort op vakantie naar Amerika? Of gaat u heerlijk alleen naar een prachtig oord in Azië? Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat uw geldzaken goed geregeld zijn tijdens uw vakantie.

Wij scoren maar liefst een 4.5 uit 505 beoordelingen

Bankzaken regelen

Onze eerste tip klinkt misschien logisch, maar toch noemen we die nog even voor de zekerheid: bekijk voordat u het vliegtuig instapt of er nog genoeg geld op uw bankrekening staat. Check daarom altijd uw internetbankieren app om te controleren of al uw geld nog op uw rekening staat. Via diezelfde app kunt u ook uw betaalpas instellingen aanpassen voordat u vertrekt naar het buitenland. Elke pinpas staat namelijk standaard ingesteld in Europa, omdat u hier immers in woont. Als u buiten Europa op vakantie gaat, is het belangrijk om via de app aan te geven naar welk werelddeel u reist. Uw pinpas is namelijk standaard geblokkeerd in landen buiten Europa om fraude tegen te gaan. Heeft u meerdere betaalpassen? Stel dan per pas de juiste wijzigingen in.

Neem alarmnummers van uw bank mee

Als u op vakantie gaat, is het verstandig om altijd de alarmnummers van uw bank mee te nemen. Mocht uw pas gestolen worden, kwijt zijn of ingeslikt worden door een automaat, bel dan direct het alarmnummer van uw bank om uw pas te blokkeren. Heeft u een pinpas en een creditcard? Neem deze altijd gescheiden mee in verband met diefstal. Eén pas minder is te overleven, maar beiden?

Denk aan de wisselende valuta

Bent u van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Zweden? Of gaat u misschien een weekje naar Engeland? Houd er dan rekening mee dat de valuta overal anders is. Denk bovendien goed na over de verschillende manieren om aan de vreemde valuta te komen. Doet u dit bij uw vertrouwde bank? Of doet u dit bij aankomst op uw vakantiebestemming? Als u gaat vergelijke dan zult u zien dat Pott Change de voordeligste is in vergelijking tot andere wisselkantoren. Vergelijkt u zelf maar!
Als u de valuta wilt pinnen op uw vakantiebestemming, denk dan aan de veiligheid van uw bankgegevens. Pin altijd bij een pinautomaat bij een lokale bank. Mocht er wat fout gaan tijdens het pinnen, dan kunt u binnen altijd vragen wat er mis is gegaan.

Autozaken regelen

Gaat u met de auto op vakantie? Lees dan goed uw autoverzekering voor pech onderweg. U kunt een verzekering op pechhulp afsluiten bij uw verzekering of bij andere aanbieders. Gaat u niet de weg op met uw eigen auto, maar wilt u een auto op de vakantiebestemming huren? Controleer dan of de huurauto gedekt wordt door uw verzekering of dat u de auto moet laten verzekeren door een eigen risico met uw creditcard. In dit laatste geval moet u rekening houden met het limiet op de creditcard. Zorg er altijd voor dat dit limiet altijd hoger ligt dan het eigen risico van de huurauto.

Telefoonzaken regelen

Voordat u op vakantie gaat, denk dan goed na over uw internetverbruik. Binnen Europa is het nu geweldig geregeld. U kunt overal gebruikmaken van uw Nederlandse internetbundel. Buiten Europa geldt dat echter niet. Als u buiten Europa op vakantie gaat, kunt u ervoor kiezen om op de bestemming over te stappen op een lokale simkaart met internet. Deze kunt u in Nederland halen bij uw provider, of u kunt ervoor kiezen om een simkaart te kopen op de vakantiebestemming op het vliegveld (de laatste optie is vaak de goedkoopste). Natuurlijk is vragen om de wifi-code ook altijd een optie!

Wij hopen u goed op weg te hebben gebracht met deze tips over geldzaken! Mocht u nog vragen hebben over geld wisselen in Nederland en over het omrekenen van de valuta, bel dan gerust naar 020 626 36 58 of mail naar info@pottchange.com. Wij wensen u een fijne reis!

Address details
Openingstijden
  • Maandag 8:30 - 20:00
  • Dinsdag 8:30 - 20:00
  • Woensdag 8:30 - 20:00
  • Donderdag 8:30 - 20:00
  • Vrijdag 8:30 - 20:00
  • Zaterdag 8:30 - 20:00
  • Zondag Closed