Skip to content

Koers Engelse pond

Engeland maakt wel deel uit van de Europese Unie, maar maakt geen gebruik van de euro. De munteenheid van Engeland is namelijk de Britse pond. Hiermee wordt er betaald in Engeland. U zult hier dus rekening mee moeten houden als u een bezoekje aan het Verenigd Koninkrijk brengt!

Engelse ponden ontvangen en inwisselen

Op ons geldwisselkantoor in Amsterdam kunt u uw euro’s inwisselen voor Engelse ponden of andersom. Dus staat u op het punt om naar Engeland te gaan of bent u net weer terug op Nederlandse bodem? U kunt bij ons terecht voor het inwisselen van uw euro’s of ponden. De koers van de Engelse pond zal er mee te maken hebben hoeveel euro’s u ontvangt of inlevert.

Verandering van de Engelse pond

De koers van de Engelse pond verandert veel. In sommige gevallen kan dit gunstig voor u uitvallen. Als de pondkoers bijvoorbeeld laag is, betekent dit dat u minder euro’s betaalt voor de ponden die u ontvangt. Ook kan dit gunstig uitvallen als u veel bestellingen doet bij Engelse webwinkels. In dat geval kunt u wellicht wat meer van het door u gewenste product bestellen. Bekijk snel de actuele wisselkoersen!

Waarde van de Engelse pond

De koers van de Engelse pond naar de euro is voornamelijk afhankelijk van de handel in Engeland. De wisselkoers van de pond is de afgelopen jaren wat afgenomen, maar toch is de Britse pond nog steeds een sterke valuta. De pondkoers geeft tevens een soort indicatie weer van de staat van de wereldeconomie.

Geld inwisselen

Wanneer u op vakantie gaat naar Engeland, heeft u dus Engelse ponden nodig. Bij Pott Change kunt u uw euro’s heel gemakkelijk inwisselen voor ponden. Het grote voordeel hiervan is dat u bij ons geen extra kosten of commissie betaalt. Daarnaast hanteren wij altijd de scherpste wisselkoersen!

Naast het vraag en aanbod, hangt de actuele dollarkoers tevens af van de verwachtingen rondom de ontwikkelingen in de Verenigde Staten. Uiteraard kan dit elke week verschillen en daarom fluctueert de dollarkoers zo vaak.

Overige factoren

Natuurlijk zijn bovenstaande redenen niet de enige. De dollarkoers is ook nog afhankelijk van invloeden van buitenaf, zoals de economie. Het gaat hier dan om de economische verhoudingen tussen Europese landen en de Verenigde Staten. Bovendien spelen politieke factoren een steeds grotere rol.

Address details
Openingstijden
  • Maandag 8:30 - 20:00
  • Dinsdag 8:30 - 20:00
  • Woensdag 8:30 - 20:00
  • Donderdag 8:30 - 20:00
  • Vrijdag 8:30 - 20:00
  • Zaterdag 8:30 - 20:00
  • Zondag Closed