Skip to content

Bereid u goed voor op een vakantie in het buitenland

Op vakantie gaan doen we voor onze ontspanning. We willen dus niet hoeven stressen omdat we iets vergeten zijn, of omdat we iets niet hebben geregeld voor vertrek! Zorg er dus voor dat u aan de volgende punten gedacht heeft.

Wij scoren maar liefst een 4.5 uit 505 beoordelingen

Wat gaat er mee? Houd een checklist bij

Het inpakken voor een vakantie (zeker als het om een lange vakantie of een rondreis gaat), is niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er online talloze checklists te downloaden. Er zijn zelfs lijsten die gericht zijn op vakanties met gezinnen (bijvoorbeeld ook met kleine baby’s), zodat u zeker weet dat u niets vergeet voor uzelf of de kinderen. Zelf denkt u misschien aan uw kleding, tandenborstel en telefoon, maar wat dacht u van een adapter voor in het stopcontact of uw zonnebril? Kortom, het is belangrijk goed te denken aan wat u allemaal nodig kunt hebben op vakantie. Zorg er daarnaast voor dat uw bagage niet te zwaar of te groot is als u gaat vliegen!

Kies de juiste verzekering

Bij het boeken van een vakantie kunt u in de meeste gevallen direct een reisverzekering afsluiten. Dit hoeft echter niet, u kunt dit ook apart bij uw eigen zorgverzekeraar doen. U kunt kiezen voor een korte verzekering, die duurt zolang u op vakantie bent, maar het is ook mogelijk om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. U bent dan verzekerd op iedere vakantie. Ook kan het voor uw vakantie van pas komen om een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht er iets gebeuren en u kunt niet weg, dan bent u niet het volledige bedrag kwijt.

Met de auto op vakantie

Gaat u met de auto op vakantie? Zorg er dan voor dat u weet wie u moet bellen als u onverhoopt met pech langs de weg komt te staan. Niet alleen in Nederland, maar ook in het land waar u naartoe gaat en de landen die u doorkruist. Wees u er daarnaast van bewust dat er in sommige landen andere regels gelden voor automobilisten. U moet bijvoorbeeld andere zaken bij u hebben, en bepaalde papieren regelen.

Informatie voor thuisblijvers

Geef belangrijke informatie over uw vakantie door aan de mensen die niet meegaan, zoals ouders, buren en/of andere bekenden. Laat ook een sleutel achter bij één van hen, zodat post kan worden verzameld en planten of huisdieren kunnen worden verzorgd.

Geldzaken: pinnen of wisselen?

Een belangrijke vraag voor vakantiegangers die (buiten de eurozone) op vakantie gaan: gaan we van tevoren geld wisselen, of pinnen we daar? Pinnen buiten de eurozone kan duur zijn, ook geld opnemen met uw creditcard is vaak financieel niet voordelig. Ons advies is dan ook om van tevoren geld te wisselen, zodat u zeker weet dat u niet te veel betaalt voor de buitenlandse valuta die u ontvangt. Wij leggen u graag uit waarom geldwisselkantoor Pott Change voor u de meest voordelige keuze is.

We wensen u veel succes met de voorbereiding van uw reis! Heeft u vragen over geld wisselen, neem dan gerust eens contact op met Pott Change.

Address details
Openingstijden
  • Maandag 8:30 - 20:00
  • Dinsdag 8:30 - 20:00
  • Woensdag 8:30 - 20:00
  • Donderdag 8:30 - 20:00
  • Vrijdag 8:30 - 20:00
  • Zaterdag 8:30 - 20:00
  • Zondag Closed