Skip to content

Waarde dollar

De waarde van de dollar is niet altijd hetzelfde. De wisselkoersen zijn op dit moment erg aan het fluctueren, wat betekent dat de dollarkoers schommelt. Wilt u weten wat de waarde van de dollar op dit moment is? Bekijk dan onze pagina met alle wisselkoersen.

Wij scoren maar liefst een 4.5 uit 505 beoordelingen

Hoe wordt de waarde van de dollar bepaald?

Zoals hierboven al is verteld, verandert de waarde van de dollar redelijk vaak. Maar wie of wat bepaalt deze waarde van de dollar? De wisselkoers wordt onder andere bepaald door vraag en aanbod op de internationale valutamarkt. Wanneer de vraag naar de euro ten opzichte van de dollar stijgt, zal de euro dollar koers stijgen. Naast het vraag en aanbod hangt de wisselkoers van de dollar ook ergens anders van af. Namelijk van de verwachtingen rondom de ontwikkelingen in de Verenigde Staten.

Belangrijke dollarkoers

De waarde van de dollar is erg belangrijk, want de olie- en goudprijzen worden ook altijd in dollars weergegeven. Hiernaast is de dollar belangrijk voor de internationale goederenhandel. Bovendien bepaalt de wisselkoers van de dollar de waarde van uw euro op de markt in de Verenigde Staten.

Soorten dollars

We hebben het hier over de Amerikaanse dollars, maar er zijn meer landen die de dollar als munteenheid hanteren. Zorg er dus voor dat u deze niet door elkaar haalt. Zo bestaan er ook Canadese, Australische, Singaporese, Hongkongse en Nieuw-Zeelandse dollars.

Dollars reserveren

Wanneer het om grote bedragen gaat, loont het zeker om de waarde van de dollar in de gaten te houden. Als de dollarkoers op een gegeven moment gunstig uitvalt, kunt u deze gelijk bij ons reserveren. Bij bedragen die hoger zijn dan €2500, wordt de wisselkoers nog gunstiger.

Address details
Openingstijden
  • Maandag 8:30 - 20:00
  • Dinsdag 8:30 - 20:00
  • Woensdag 8:30 - 20:00
  • Donderdag 8:30 - 20:00
  • Vrijdag 8:30 - 20:00
  • Zaterdag 8:30 - 20:00
  • Zondag Closed